Ta reda på registreringsnummer på fordonet

Vill du ta reda på registreringsnumret på en bil där regplåten saknas eller på en bil du inte kan komma åt att titta på blir det lite svårare att ta reda på regnumret. Det första du bör leta efter är ägaren på bilen. Vet du om vad ägaren heter kan du enkelt kontakta vägverkets kundtjänst för fordonsfrågor och be dom ta reda på regnumret på bilen. På så sätt kan du också ta reda på mer info om bilen via till exempel Carfax. Det som vägverket ibland behöver är personnummer till personen som äger bilen eller dess adress. Denna info kan man enkelt få tag på via diverse upplysningssidor när man söker på personens namn eller telefonnummer.

Har man inte något namn på personen som äger bilen och inte heller något registreringsnummer är det nästan omöjligt att ta reda på vem ägaren av fordonet är. Det man då kan försöka göra är att försöka ta reda på telefonnummer till personen. Så man kan söka på telefonnumret, hitta personens namn, och på så sätt kunna ta reda på registreringsnumret och sen information om bilen.

Har du själv lite tid att ta reda på information om vem som äger bilen, vad den används till eller hur många tidigare ägare den har kan du få hjälp med detta för ungefär en hundralapp. De enklaste sättet att ta reda på all fordonshistorik är genom Carfax som har detta som företagsidé.

Ta reda på regnummer

kolla regnummer
Vill du kolla regnummer på en bil som inte har några registreringsplåtar synliga kan du göra detta på flera olika sätt. Här förklarar vi hur du bör gå till väga för att så snabbt som möjligt ta reda på regnumret.

Innan du köper en begagnad bil

tidigare bilägare
När du ska köpa en begnagnad bil är det viktigt att veta om bilen krockat, har blivit tillräckligt servad och vilka eventuella fel som döljer sig under, och på ytan. Här får du veta mer nyttigt inför köpet.